Ahmed Vila uništio protivnika, organizator spašavao nesretnog Čečena
Komedija u Austriji

Pobjeda bh. borca koja na kraju nije priznata

Ahmed Vila uništio protivnika, organizator spašavao nesretnog Čečena

M. Šljivak

Najbolji MMA borac iz BiH Ahmed Vila pobijedio je večeras u Austriji čečenskog borca Hasana Chamzatova, ali mu organizatori nisu željeli priznati pobjedu.

Iako je Vila u potpunosti uništio rivala, iako je borba dva puta završavana, na kraju su organizatori odlučili da sjajnom bh. borcu ne priznaju trijumf.

Ahmed je protivnika prvo natjerao da preda meč polugom na ruku. Sudije su odlučile da se meč nastavi usprkos predaji, a potom je napravljena pauza kako bi se Čečenu ukazala pomoć.

Nakon ove neviđene scene meč je nastavljen. Vila je protivnika uhvatio u giljotinu i počeo je gušenje, a sudija je prekinuo meč.

Međutim, organizator nije želio da njihov borac izgubi. Naredio je da se meč nastavi na što sudija i Vila nisu pristali jer je bilo očito da je borba trebala davno biti okončana.

Na kraju je Vila ostao bez pobjede u ovoj očigledno smiješnoj organizaciji, ali ono što je bitno je to da je on odradio fantastičan posao i pokazao je da se radi o zaista sjajnom borcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi