Ako savlada Solimana, Ćatić vraća titulu na Bilinom polju?

Felix Sturm večeras protiv Sama Solimana

Ako savlada Solimana, Ćatić vraća titulu na Bilinom polju?

A. Haznadarević

Adnan Ćatić alias Felix Sturm, večeras će ukrstiti rukavice sa Australcem Samom Solimanom, a eventualna pobjeda će mu omogućiti novu borbu za povratak pojasa šampiona.

Nakon što je izgubio titulu prvaka od Daniela Gealea, bh. bokser koji nastupa pod zastavom Njemačke već počinje razmišljati o susretu koji ga sljeduje, ukoliko uspješno apsolvira večerašnji izazov, a ono što je najzanimljivije je to da su velike šanse da se borba za šampionski pojas održi u Bosni i Hercegovini!

 

Naime, kako prenosi Deutsche Welle, i više nego realne šanse su da se eventualni meč Felixa Sturma/Adnana Ćatića za povratak pojasa šampiona održi u Bosni i Hercegovini, i to na stadionu Bilino polje, gdje inače igra fudbalska bh. reprezentacija, budući da je to najveća želja proslavljenog boksera. 

 

"Sva koncentracija je usmjerena na meč protiv Solimana. Ako se sve dobro završi, zašto Felix ne bi boksovao u Bosni i Hercegovini?", kazao je Ćatićev menadžer Roland Bebak.

 

"Rođen sam kao Adnan Ćatić i umrijeću kao Adnan Ćatić. U Bosnu rado idem. Jednostavno je volim. Tamo sam sagradio i kuću. Poslije skoro svakog meča s porodicom (suprugom Jasmin i sinom Mahirom) uvijek idem u Bosnu na odmor. Nastupam pod imenom Sturm, ali nikada nisam zaboravio svoje korijene i moju domovinu - Bosnu i Hercegovinu", priznao je i sam Ćatić.

 

Ono što posebno treba dodati, je to da će Adnana Ćatića večeras iz prvih redova bodriti bh. reprezentativac i napadač Manchester Cityja Edin Džeko, a dolazak je najavio i sjajni vezista italijanske Rome Miralem Pjanić.

 

 

"Nadam se da će meč biti održan u Bosni. Bilo bi to super. Atmosfera bi bila fenomenalna. Ljudi u Bosni vole Adu", kazao je Edin Džeko za njemački list Express.

 

Ipak, prije svega Adnan Ćatić ili Felix Sturm treba dati sve od sebe da večeras savlada Australca Sama Solimana, kako bi ovakve kombinacije uopšte postale realne, a da je popularni Ado spremniji nego ikad, najbolje svjedoči to da je sve vrijeme trenirao sa Fritzom Sdunekom, čovjekom koji za borbe priprema i šampiona super teške kategorije Vitalija Klička.

 

 

"Protiv Solimana će biti teško briljirati. On boksuje dosta neodređeno. Ja također mogu neodređeno boksati i dobro sam pripremljen za boksera kakav je Soliman. Ne osjećam nikakav pritisak. Veoma sam opušten", rekao je naš bokser, te dodao:

 

"Soliman je težak protivnik, ali ja svima želim dokazati da sam najbolji bokser u srednjoj kategoriji na svijetu. Također želim napraviti sljedeći korak prema tituli svjetskog prvaka", zaključio je Ćatić.

 

Ostaje nam samo da poželimo sreću našem Adnanu Ćatiću u večerašnjem meču, koji je najavljen za 23:00 sata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.