Aldo trenira sa Maynardom

Pred meč sa Chadom Mendesom

Aldo trenira sa Maynardom

Jose Aldo će u subotu odmjeriti snage sa Chadom Mendesom, te punom parom trenira kako bi odbranio titulu u perolakoj kategoriji.

Brazilac je angažovao Graya Maynarda za sparing partnera. Maynard je također UFC borac, u lightweight kategoriji, a zadatak na treninzima će mu biti da pokuša oponašati Mendesa. Aldo je fokus usmjerio ka hrvačkim vještinama i veći dio sparingovanja protiče upravo tako. 

Aldo će u subotu braniti naslov po treći put pod okriljem UFC-a, odnosno peti put ukupno. Otkako se pridružio UFC-u, Brazilac je jedan od najboljih pound-for-pound boraca u MMA, te trenutno ima skor od 2:0 u oktagonu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti