Najjači Srbin dobio ozbiljnu prijetnju od Samuraja: "Aleksandar Rakić je napravio neoprostivo"
Češki samuraj spreman da se osveti (Foto: Instagram)

Potrudit će se da ga nauči pameti

Najjači Srbin dobio ozbiljnu prijetnju od Samuraja: "Aleksandar Rakić je napravio neoprostivo"

M. Šljivak

Srpski MMA borac Aleksandar Rakić vraća se u UFC 14. aprila protiv bivšeg šampiona poluteške kategorije Jirija Prochazke. Ova borba doživljava 'usijanje', a Čeh je poručio kako je Rakić prešao sve granice u uvredama.

Nekadašnji šampion poluteške kategorije UFC-a Jiri Prochazka jasno je poručio Aleksandru Rakiću kako je napravio veliku grešku jer je u negativnom tonu spominjao zastavu njegove države.

Mjesec dana pred borbi Prochazka je progovorio o Rakiću i najavio je žestoke batine za najjačeg Srbina.

"Nemam previše emocija, ali je Rakić prešao sve granice. Vrijeđao je, no ništa me nije dotaklo pored uvrede kako imamo ružnu zastavu", govori Prochazka i dodaje:

"Rekao je kako je češka zastava ružna ili tako nešto. To mu je najveća greška. Takve stvari se ne spominju, kao ni porodica ili prijatelji", rekao je sjajni borac.

Oglasi

Jiri Prochazka godinama je dominirao u organizaciji Rizin. Bio je šampion poluteške kategorije, da bi potom 2020. godine došao u UFC.

Tokom četiri godine odradio je četiri borbe. Na omjeru je od 3-1, a jedini koji ga je pobijedio je Alex Pereira u borbi za upražnjeni pojas.

Aleksandar Rakić se s druge strane vraća nakon duge pauze zbog povrede koju je doživio prije gotovo dvije godine u meču s Janom Blachowiczem.

Srpski borac s austrijskim pasošem u profesionalnoj karijeri je odradio 17 borbi i ima učinak od 14 pobjeda i tri poraza. U UFC-u je na omjeru od 7-2.

32-godišnjak najavljuje velike stvari u UFC-u. Vjeruje da će biti šampion poluteške kategorije, te zatim najavljuje pohod na tešku kategoriju.

Ako želi krenuti po pojas prvaka neophodna mu je pobjeda nad Prochazkom. To će biti spektakl od meča i vidjet ćemo ko će izaći kao pobjednik iz ovog duela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi