Nezapamćena komedija i teška namještaljka u Rusiji - Svijet se smije ovoj sceni iz borbe
Nevjerovatne scene iz Rusije i nezapamćena namještaljka (Foto: Screenhsot)

Emelinanenko je morao pobijediti

Nezapamćena komedija i teška namještaljka u Rusiji - Svijet se smije ovoj sceni iz borbe

M. Šljivak

Poznati ruski borac Aleksander Emelianenko pobijedio je protekle noći ruskog vlogera Evgenyja Ershova prekidom u prvoj rundi borbe. Ovaj meč izazvao je salve smijeha jer se jasno vidjelo kako je sve namješteno da bi Aleksander pobijedio.

Aleksander Emelianenko odradio je protekle noći u Moskvi povratničku MMA borbu. U oktagon je ušao nakon boravka u zatvoru i godinu i po dana pauze, a za protivnika je imao ruskog vlogera Evgenyja Ershova.

Emelianenko je u borbi izgledao zaista katastrofalno, no jednostavno je morao pobijediti, pa je usprkos činjenici da je izgubio, borba nastavljena kako bi Alekander uspio završiti protivnika.

Serijom udaraca Ershov je u jednom trenutku zaustavio Emelianenka, sudija prekida meč i potom na veliko iznenađenje nastavlja borbu, svjestan da je sve unaprijed dogovoreno.

Ershov potom baca Aleksandera na pod. Tu mu je dao ruku za polugu, ovaj je to 'iskusno' dočekao i vloger je tapkao, te je tako prepustio pobjedu slavnom borcu.

Oglasi

Cijeli borilački svijet smije se ovako očiglednoj prevari i namještaljki, no za sve je ovo jasan dokaz da Aleksandar Emelianenko više nema šta tražiti na velikoj sceni.

Ovaj 41-godišnjak je mnogo poznatiji po tome što mu je čuveni Fedor brat. Ipak, i on je imao solidnu karijeru u kojoj je na učinku od 28 pobjeda, devet poraza i jednog neriješenog meča.

Alekander je više pažnje privlačio van oktagona. Često je bio u problemima sa zakonom, a 2014. godine je optužen iza silovanje te je proveo dvije godine iza rešetaka.

Protekle večeri se u oktagon vratio i legendarni Alexey Oleinik (45). On je brutalno uspavan u prvoj rundi od Olija Thompsona.

Oleinik je tako upisao jedan od najtežih nokauta u životu i pitanje je zašto su mu ovakve stvari s 45 godina uopšte i potrebne.

Ovo je Oleiniku bila 79. borba u profesionalnoj MMA karijeri i 18. poraz. Ima samo jedan neriješen meč uz čak 60 pobjeda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi