Alen Babić brutalno prebio Britanca u pet rundi, pa zaprosio djevojku

Novi nokaut hrvatskog boksera

Alen Babić brutalno prebio Britanca u pet rundi, pa zaprosio djevojku

Midhat Šljivak

Hrvatski bokser Alen Babić pobijedio je večeras Britanca Marca Bennetta prekidom nakon pete rundi.


The Savage je u ovaj meč ušao sa ciljem da se osveti Bennettu za šamar sa vaganja i u tome je itekako uspio.

U zaista ludom meču Babić je nemilosrdno pogađao protivnika. Kombinacije glava-tijelo radile su veliku štetu Bennettu koji je ipak pokazao da je čvrst momak.

Ipak, ugao je odlučio prekinuti borbu nakon pete runde. Bennett je primio previše štete i jednostavno bi i jedan dodatni udarac bio previše.

Babić je opravdao svoj nadimak Savage jer je večeras potpuno izbomombardovao protivnika. Pogodio je čak 438 udaraca u pet rundi što je za tešku kategoriju nevjerovatno.

Alen Babić je ovom pobjedom došao do omjera 8-0 u profesionalnoj karijeri, a svih osam borbi je dobio nokautom.

Treba svakako istaći da je Bennett imao 28 kilograma više od hrvatskog boksera i zaista je nevjerovatno kakav je Babić udarač. Britanac je nakon ovog poraza na omjeru od sedam pobjeda i dva poraza.

Nakon meča Babić je zaprosio djevojku, a ona je rekla 'da'.

Top Komentari

ako1986
Pa hajmo realno bil smjela reci NE hehehe
3 0
Vela82
Svi koji su mislili da ce ga Britanac prebit...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije