Skidanje kilograma poznatog borca čini impotentnim: "Gledam, ne radi"
Zanimljivu priču ispričao je UFC borac Alex Hernandez kojem skidanje kilograma pravi ozbiljan problem

Alex Hernandez ima problem pred borbe

Skidanje kilograma poznatog borca čini impotentnim: "Gledam, ne radi"

M. Šljivak

Skidanje kilograma zna biti izuzetno ozbiljan problem za mnoge borce. To je postala uobičajena praksa u borilačkom svijetu i često se mogu vidjeti zastrašujuće scene tokom gubitka kilograma. UFC borac Alexander Hernandez nikad neće zaboraviti šta mu se desilo prošlog decembra jer je shvatio da mu penis ne funkcioniše kada krene u skidanje kilograma.

Alex Hernandez odlučio je u decembru prošle godine na ogromno skidanje kilograma za borbu na UFC 282 eventu u Las Vegasu protiv Billyja Quarantilla.

Iako ovaj 30-godišnjak skida dosta kilograma i za borbe u lakoj kategoriji (70kg) on se odlučio prihvatiti meč u perolakoj (65kg) koja je bila zakazana za 10. decembar u Las Vegasu.

Skidao je ogroman broj kila za ovaj meč i ubrzo je shvatio da ima ozbiljan problem. Penis mu ne funkcioniše kada skida kilograme i to ga je zabrinuo.

"Imao sam najbolje nutricioniste na svijetu, ali bilo je izuzetno teško i naporno. Nije da sam se patio, ali penis mi nije radio. Bio sam X spol i to gotovo tri mjeseca", govori Alex i nastavlja:

Oglasi

"Vjerovatno to opterećuje i mozak jer se radi dugo. Vjerovatno je sve bilo veoma iscrpljeno. Bilo je teško, no osjećao sam se odlično i jako. Bio sam jači i brži nego ikad i samo je trebalo održati taj mentalni sklop".

Hernandez je meč protiv Quarantilla izgubio tehničkim nokautom u drugoj rundi, pa se sada ipak odlučio vratiti u svoju prirodnu kategoriju do 70 kilograma. Ipak, najavio je da će se opet okušati u nižoj kategoriji u narednom periodu.

On će ove subote u oktagon protiv legendarnog borca Jimma Millera i imat će šansu da prekine niz od dva uzastopna poraza koje ima u UFC-u.

Alex Hernandez je trenutno na omjeru od 13 pobjeda i šest poraza. Novi poraz mogao bi mu okončati UFC karijeru s tri vezana meča u kojima je ostao pognute glave.

Ovaj 30-godišnji Amerikanac član je najveće svjetske MMA promocije od 2018. godine. U proteklih pet godina odradio je nekoliko vrhunskih borbi i čak tri borbe su mu nagrađene bonusom za izvedbe.

Najveći skalp napravio je na svom debiju. Pobijedio je danas jednog od najboljih boraca lake kategorije Beniela Dariusha i uzeo je novac za nastup večeri.

U UFC-u Alex Hernandez je na omjeru od pet pobjeda i pet poraza.

Oglasi