Čudesna mašina iz brazilskih plemena: Pio je bocu dnevno, alkoholičar bio sa 16, pa postao zvijer
Foto - Instagram

Alex Pereira je istinska mašina

Čudesna mašina iz brazilskih plemena: Pio je bocu dnevno, alkoholičar bio sa 16, pa postao zvijer

Midhat Šljivak

Brazilska nokaut mašina Alex Pereira (34) na spektakularan je način počeo UFC karijeru.

Nekadašnji Gloryjev prvaku srednjoj i poluteškoj kategoriji, odlučio je karijeru nastaviti u MMA sportu i potpisao je za UFC.

Ranije je Pereira imao četiri borbe od kojih je tri dobio, dok je u kickboxing karijeri ostvario 33 pobjede uz sedam poraza.

Njegova priča je zaista nevjerovatna i prošao je kroz mnogo toga da bi došao do vrha.

"Ja sam čistokrvni Brazilac. Oba moja roditelja dolaze iz plemena koja su živjela na ovoj zemlji prije nego su stigli osvajači", rekao je Pereira i nastavio je:

"Napustio sam školu s 12 godina. Smatrao sam da to nije za mene. Našao sam posao u vulkanizerskoj radnji, a usput sam radio kao mehaničar. Smrdio sam na ulje i gume".

Oglasi

Imao je Alex ogromnih problema s alkoholom. Pio ga je svakodnevno još kao dječak.

"Do 16. godine pio sam litar ruma dnevno. Nekad sam ga miješao s pivom. Postao sam alkoholičar, ali to je bio uobičajeni stil života za sve koji su radili tu. Napio bih se na poslu, a pilo se i nakon posla".

Zbog alkohola je ulazio u obračune na ulici.

"Alkohol je doveo do čestih obračuna u tučama. Lagano sam dobijao sve borbe na ulici, ali sam potom shvatio da bih mogao zarađivati novac od borbe. Počeo sam s 21 godinom trenirati kickboxing i ta odluka mi je promijenila život".

Alkohola se međutim jedva riješio.

"Mnogo sam pio i stvarno sam se želio riješiti toga. Bila je to ovisnost, ali nisam mogao prestati. Nisam se mogao zaustaviti na jednoj limenki piva, nisam se mogao zaustaviti".

Ipak, sve je sada samo prošlost.

"Sad sam uvjeren da nikad više neću piti. Nisam želio izgubiti sve što sam napravio i nisam želio zatvoriti vrata onom što još mogu napraviti".

Top Komentari

Chesa
Dobra reklama za alkohol na sport portalu …
2 0
amex
Jako dobar borac..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi