Alvarez protiv Hattona
Alvarez vs Hatton

Mlađi Hatton u ringu

Alvarez protiv Hattona

M. Maksimović

Mladi Meksikanac Saul "Canelo" Alvarez sutra u Anaheimu boksa protiv engleskog boksera Matthewa "Magica" Hattona za naslov svjetskog prvaka u polusrednjoj kategoriji, verzija WBC.

Saul Alvarez je još jedan od talentovanih meksikanaca koji je sa 20 godina do sada odradio 36 borbi i još uvijek je neporažen.Do sada je pobjeđivao i Baldomira i Cotta i ima tzv ''Silver'' pojas svjetskog prvaka u WBC verziji.

Njegov protivnik ima zvučno prezime i za one koji ne znaju radi se o mlažem bratu Rickya Hattona,koji je bio prvak u velter kategoriji po verziji EBU, a meč protiv Alvareza je njegov prvi u polusrednjoj kategoriji.Hatton je trenutačno na 41 pobjedi u 47 borbi.

Inače, prililom vaganja dogodila se zanimljiva situacija s obzirom da je Alvarez imao ''nešto više kila'' pa je stariji, iskusniji, Ricky zaprijetio da će povući brata iz borbe, ako Meksikanac bude teži.Problem je predstavljalo 800 grama viška, što je Alvarez nadoknadio sa 35.000 dolara koje pripadaju Hattonu, a još 35.000 je Alvarez morao uplatiti kalifornijskoj državnoj atletskoj komisiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.