Amerikanac pao na doping testu zbog marihuane

Jeo "svemirske kolačiće"?

Amerikanac pao na doping testu zbog marihuane

M. Skaka

Američki džudista Nick Delpopolo izbačen je sa Olimpijade nakon što je pao na doping testu. Prema riječima sportiste, slučajno je pojeo nešto što je bilo pečeno sa marihuanom.

Nick Delpopolo prvi je od 10.500 tačmičara na Olimpijadi u Londonu koji je pao na doping testu tokom samog takmičenja. Još četiri takmičara bila su pozitivna na zabranjene supstance od kako je počelo testiranje, ali su oni uhvaćeni prije samog nastupa.

MOK je diskfalifikaovao 23-godišnjeg Depopola iz kategorije do 73kg gdje je zauzimao 7. mjesto.

"Izvinjavam se Olimpijskom komitetu SAD-a, mojim kolegama iz tima i mojim navijačima. Zaista me je stid ove greške.", rekao je Depopolo u svojoj izjavi objavljenoj nakon eliminacije sa Olimpijade. "Radujem se prilici da ponovo predstavljam svoju domovinu i posvetiću se treninigu da budem najbolji džudista koji mogu biti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije