Amir Katana prvi u Vrbovecu

Uspješna provjera potencijalnog olimpijskog kandidata

Amir Katana prvi u Vrbovecu

Amir Katana, naš najbolji takwondo borac, veoma uspješno je završio svoju prvu provjeru u ciklusu priprema za olimpijske kvalifikacije i Svjetsko prvenstvo.

Član sarajevskog Novog Grada osvojio je zlatnu medalju na internacionalnom takmičenju u konkurenciji do 87 kg u Vrbovecu kod Zagreba.

Na ovom takmičenju učestvovao je 471 takmičar iz 51 kluba iz Rumunije, Švedske, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Njemačke, Srbije, Hrvatske i BiH.

"Ovo je prvo u nizu takmičenja koja su predviđena planom i programom priprema za nastup na Svjetskom seniorskom prvenstvu u Koreji i Olimpijskim kvalifikacijama svjetskog ranga u Azerbejdžanu", rekao je trener Belmir Berberović, dodavši:

"U narednom periodu planirani su odlasci na nekoliko lokalnih turnira B kategorije i nastupi na turnirima A kategorije u Njemačkoj, Belgiji i Austriji. Iako još nije dostigao vrhunsku formu za Svjetsko prvenstvo u maju i kvalifikacije u julu, ovo takmičenje je potvrda predanog rada i zalaganja samog takmičara kao i našeg stručnog tima".

Katana je dobitnik olimpijske stipendije MOK-a u sklopu programa solidarnosti priprema za Ljetne olimpijske Igre - London 2012.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.