Amir Khan nokautirao Zab Judaha
Zab Judah na koljenima

Britanac je vlasnik dva pojasa

Amir Khan nokautirao Zab Judaha

M. Maksimović

Britanac Amir Khan je od subote vlasnik i pojasa svjetskog prvaka poluvelter kategorije u verziji IBF.13 sekundi prije kraja pete runde, Khan je nokautirao Zab Judaha jakim udaracem u tijelo tačnije stomak.

Do trenutka prekida borbe, Khan je bio bolji, koristio je odlično svoju prednost u visini, svoje duže ruke. Zab Judah je na trenutku pokušavao nešto napraviti ljevicom,ali nije išlo.

Khan je bio bolji i u petoj rundi, prije nego što je neugodnim udarcem u tijelo zaustavio Judaha. Iskusni Amerikanac je poklekao i nije se uspio podići nakon sudijskog odbrojavanja.Sudija u ringu Vic Drakulich je smatrao kako je udaraca bio čist, iako se Judah žalio da je udarac išao prenisko.Amir Khan je tako uz osvojeni pojas IBF, zadržao i svoj u verziji WBA.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.