Amir Khan pobjedio u Gardenu
Amir Khan

U prvoj borbi van Velike Britanije

Amir Khan pobjedio u Gardenu

M. Maksimović

Velika britanska zvijezda Amir Khan i dalje ostaje ostaje vlasnik pojasa svjetskog prvaka poluvelter kategorije u verzija WBA. Khan je po prvi put nastupao van Velike Britanije i u svom prvom nastupu u Madison Square Gardenu pobjedio je domaćeg boksera Paula Malignaggija.

Borba je prekinuta 1:25 prije kraja 11 runde, a službeno je Khan slavio tehničkim nokautom.
sama borba je imala više nego zanimljivu uvertiru na vaganju kada je skoro došlo do fizičkog obračuna Khana i Paula Malignaggija koji je inače rođen u Brooklynu. U ringu je Khan dokazao koje u ovom trenutku bolji i sada je trenutačno na omjeru 23 pobjede u 24 meča, a jedini poraz je doživio prije dvije godine u Manchesteru, kada je poražen od Breidisa Prescotta.

Nakon nove pobjede, špekuliše se o novim protivnicima Amira Khana, a kao mogući protivnici se spominju Timothy Bradley inače vlasnik pojasa u verziji WBO, ili najbolji poluvelteraš današnjice Devon Alexander (IBF i WBC).

Što se tiče Paula Malignaggija on je poražen treći put u posljednjih pet mečeva, a nakon Miguela Angela Cotta,  Rickyja Hattona i Juana Diaza, Malignaggija je porazio i Amir Khan

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.