Amir Khan sredio Molinu

Britanac ponovo pobjeđuje

Amir Khan sredio Molinu

M. Maksimović

Kralj Kahn ponovo pobjeđuje.Nakon godinu dana Britanac je osjetio slast pobjede.Khan se nakon dva vezana poraza od Lamont Petersona i Danny Garcie, vratio pobjedom protiv Carlosa Moline.

Radilo se o meču za upražnjeni ''Silver'' naslov svjetskog prvaka poluteške kategorije koji je održan u Sports Areni u Los Angelesu.Khan je dominirao od prve do desete runde kada je sudija u ringu Jack Reiss odlučio prekinuti borbu kako bi Molinu spasio nekih težih povreda. 

 

Ovo je za Khana bio prvi meč nakon poraza od Danija Garcije u sedmom mjescu i prva pobjeda pod vodstvom novog trenera, Virgila Huntera je u septembru zamenio Freddiea Roacha.Za Molinu je ovo bio prvi poraz u karijeri nakon 17 pobjeda, dok je Khan proslavio 27 pobjedu u svom tridesetom meču. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.