Prepotentni "zavodnik" dobio po nosu od MMA borkinje, obrukala ga je pred milionima ljudi

Nije znao koga provocira

Prepotentni "zavodnik" dobio po nosu od MMA borkinje, obrukala ga je pred milionima ljudi

A. Čaušević

Reality programi se sviđaju publici  jer prikazuju iskustva i reakcije takmičara u stvarnom vremenu, za razliku od drugih scenarističkih emisija. 

Reality TV emisija "Survivor Romania" nije popularna samo u Dominikanskoj Republici, već je prati publika širom svijeta. Ali emisija je pokupila sav negativan publicitet kada je 26-godišnja takmičarka Ana Maria Pal izgubila hladnokrvnost i iznenadnim udarcem glavom udarila kolegu Andreja Ciobanua po nosu. Bilo je to u emisiji emitovanoj prije dvije godine.

U napadu je žrtva zadobila tešku povredu, ali se činilo da se Ana najmanje kaje zbog svog postupka. Bila je žestoko kritikovana zbog svog poteza, a publika ju je krivila za nedostatak sportskog duha i strpljenja. To je na kraju dovelo do njenog izbacivanja iz emisije.

Budući da je borac u mešovitim borilačkim vještinama (MMA), Ana je bila jaka i moćna takmičarka, što objašnjava činjenicu da je njen iznenadni, a ipak kratak udarac glavom bio dovoljno snažan da Andreju razbije nos.

Ipak, neki su smatrali da je Marijina reakcija bila spontana i neplanirana kada ju je žrtva isprovocirala tokom aktivnosti bacanja lopte. Rugao joj se govoreći da je bilo teško.

Oglasi

Tada je izgubila živce. Međutim, većina publike, članova ekipe i kolega takmičara smatra da je bilo apsolutno nepravedno od nje da se ponaša tako nasilno u TV emisiji.

Ono što se pogoršalo u cijeloj situaciji je Anin nedostatak pokajanja za svoj čin i njeno nepokolebljivo ponašanje koje je natjeralo kreatore da je izbace iz emisije, uprkos tome što je bila među favoritima za pobjedu.

Snimljena je i njeno izbacivanje, što ju je sigurno naštetilo njenom ugledu. Cijela epizoda uzburkala je zabavnu industriju jer neki misle da su svi takvi incidenti izrežirani, dok drugi misle da su to spontane i prirodne reakcije.

Voditelj emisije Don Crucero pokazao je nesklonost incidentu i smatrao ga je strašnim iskustvom. Crucero je naglasio i činjenicu da, bez obzira na provokaciju, takva agresivno ponašanje ne treba biti tolerisano.

Andrejeva fizička povreda ga je zasigurno natjerala da stekne više simpatija i ljubavi nego što bi vjerovatno mogao prikupiti; da nije napadnut. S druge strane, Anina agresija ju je oslobodila čak i njenih najodanijih pristalica.

Inače, na kraju bez obzira na provokaciju i izbacivanje rivala, Andreju nije pomoglo previše pošto je on ubrzo napustio show.

Oglasi