Andre Ward novi svjetski prvak
Andre Ward

Završen World Boxing Classic

Andre Ward novi svjetski prvak

M. Maksimović

Napokon se i to završilo. U početku je bilo zamišljeno kao veliki spektakl, a onda su stigli prvi otkazi, na kraju su pobjedniku Showtimeovog World Boxing Classic turnira Super 6, odlučivali Andre Ward i Carl Froch. Borba je održana u Boardwalk Hallu, Atlantic City, a pobjedu je ostvario Andre Ward jednoglasnom odlukom sudija.

Ward je bio brži, precizniji, Froch nije uspio nametnutni svoj stil. Na kraju je bilo 115:113, 115:113 i 118:110 u korist Amerikanca rođenog u San Franciscu. Ward je tako nakon zlata sa Olimpijade u Atini gdje je okrunio svoju amatersku karijeru, sada postao svjetski prvak u super-srednjoj kategoriji po verzijama WBA i WBC. Za sada je omjeru 25-0, dok je Froch ostvario drugi poraz u karijeri, uz 28 pobjeda.

Andre, koji nosi nadimak "Son of God" sada čeka novog protivnika, i to bi vrlo lako mogao biti odlični Lucien Bute iz Rumunije, koji je prvak u IBF verziji. Četvrti pojas onaj u WBO verziji super-srednje kategorije za sada drži Robert Stieglitz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti