Preminuo jedan od najvećih MMA nokautera

Johnson nas napustio u 39. godini

Preminuo jedan od najvećih MMA nokautera

Edmir Škorić

Anthony Rumble Johnson bio je jedan od najboljih nokautera u historiji MMA, a preminuo je u 39. godini nakon bolesti.

Dva puta je bio izazivač za naslov UFC prvaka u poluteškoj kategoriji i ostaće upamćen po nokautima. Bio je u samom vrhu UFC-a, dva puta je došao na korak do trona, ali oba puta je gubio od Daniela Cormiera.

2017. godine je sve iznenadio odlukom da se penzioniše, nakon drugog poraza od Cormiera.

Borbama se vratio prošle godine, nastupivši na Bellatoru u jakom turniru poluteške kategorije. Ipak, zbog bolesti je morao da odustane.

Otkrio je da je jako bolestan, te je najavio početak najveće životne borbe, tvrdeći da ga nije strah. Prošlog mjeseca je njegov menadžer Ali Abdelaziz otkrio da je u jako teškom stanju, te od fanova zatražio da mu upute molitve.

Johnson je u MMA karijeri upisao 23 pobjede uz samo šest poraza, pobijedivši neke velikane poput Phila Davisa, Glovera Teixiera ili Alexandra Gustafssona.

MMA zajednica oprašta se od slavnog borca, a njegov menadžer je na Twitteru večeras ovom porukom potvrdio da je kraj...

[twitter][twitter]https://twitter.com/AliAbdelaziz00/status/1591866816011571200[/twitter][/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije