Tako ti je kad 'bije' Bosanac: Arian Sadiković savladao nizozemsku legendu
Momak koji ponosno ističe zastavu Bosne i Hercegovine došao je do nove velike pobjede (Foto: EPA)

Velika pobjeda

Tako ti je kad 'bije' Bosanac: Arian Sadiković savladao nizozemsku legendu

M. Šljivak

Bh. borac Arian Sadiković pobijedio je na One Fight Night 11 eventu legendarnog nizozemskog kickboxera Niekyja Holzekena jednoglasnom odlukom sudija. Sadiković je pružio fenomenalnu borbu i na kraju je zasluženo slavio pobjedu.

Bh. borac Arian Sadiković došao je do još jedne sjajne pobjede u kickboxing karijeri. On je na One Fight Night 11 eventu u Bangkoku savladao nizozemsku legendu Niekyja Holzekena jednoglasnom odlukom sudija nakon tri runde.

Sadiković je od samog početka meča dominirao. Djelovao je moćno, pogađao je fenomenalno bokserskim tehnikama i nije mu bilo bitno ime koje stoji ispred njega jer je imao cilj da pobijedi legendu.

[instagram]https://www.instagram.com/reel/CtSx5a0xzQ6/[/instagram]

Radio je bh. borac fenomenalan posao. Konstantno je išao naprijed, a legendarni Holzken je uglavnom pogađao low kickove, što mu nije donijelo previše u ovom meču.

Sadiković je tokom dvije runde dominirao, Holzeken se probudio u trećoj, ali nedovoljno da napravi nešto više i na kraju je pobjeda otišla na stranu bh. borca.

Oglasi

Ovo je još jedan u nizu uspjeha momka koji nikada nije zaboravio odakle dolazi i bori se pod zastavama BiH i Njemačke i jedna od najboljih izvedbi.

[instagram]https://www.instagram.com/reel/CtSyCDNu6Nf/[/instagram]

Sadiković je nakon ove pobjede na omjeru od 23 pobjede i četiri poraza u profesionalnoj karijeri, a Holzeken je na omjeru 94-17.

Na ovom eventu borio se i sjajni srpski borac Rade Opačić koji je osvetio poraz protiv iskusnog brazilskog borca Guta Inocentea.

Godinu dana nakon poraza od Brazilca 25-godišnji Opačić je jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Brazilca u meču u kojem je Srbin došao do 18. pobjede u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti