Arlovski nokautiran, ali zaradio dvaput više od Miočića

Zarada nakon zadnjeg eventa

Arlovski nokautiran, ali zaradio dvaput više od Miočića

Dž. Mrakić

Američki borac hrvatskog porijekla Stipe Miočić na UFC 195 eventu za manje od minute uništio je bivšeg prvaka UFC-a u teškoj kategoriji Andreja Arlovskog.

Skromni Miočić će tako na osnovu posljednje pobjede dobiti priliku da se bori za titulu prvaka UFC-a sa boljim iz revanša Velasquez – Werdum. 

Ipak, hrvatski borac je i dalje na dosta skromnom ugovoru, pa je tako na zadnjem eventu zaradio 120 hiljada, dok je njegov protivnik kojeg je nokautirao Arlovski zaradio više od čak 100 procenata na taj honorar, dakle 250 hiljada dolara.

Pored ovog dvojca, nakon eventa zaradu sa šest cifara zaradili su  još Robbie Lawler (500.000) i Carlos Condit (315.000).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi