Pričao je puno, prozivao i moćne Dagestance, pa završio brutalno uspavan u prvoj rundi

Dariush nije kvalitet za šampiona

Pričao je puno, prozivao i moćne Dagestance, pa završio brutalno uspavan u prvoj rundi

Midhat Šljivak

Arman Tsarukyan brutalno je uspavao Beneila Dariusha u glavnoj borbi večeri na UFC eventu u Austinu. Završio ga je u prvoj rundi.

Beniel Dariush godinama najavljuje napad na pojas lake kategorije. Uvjeren je bio kako može uzeti pojas Islamu Makhachevu, a nebrojeno puta je izjavio kako bi bio najveći problem Khabibu da se ovaj nije penzionisao.

Međutim, njegova priča ne prati dešavanja u oktagonu. Dariush je drugi uzastopni poraz, a nakon što ga je nokautirao Charles Oliveira, protekle noći ga je brutalno nokautirao Arman Tsarukyan.

Armenac je Dariusha prvo pogodio koljenom, Dariush je pao, a Tsarukyan ga je potom završio na tlo i došao je do velike pobjede.

Oglasi

Armenskom borcu je ovo 21. trijumf karijere u kojoj ima i tri poraza, a Dariush je nakon drugog vezanog poraza na omjeru 22-6-1.

U fenomenalnoj noći u Austinu viđen je veliki broj fenomenalnih nokauta. Borba večeri viđena je u preliminarnom kardu u kojoj je Rodolfo Bellato nokautirao Ihora Potieriju. Obojica su uzeli po 50.000 dolara.

Istu cifru za nastupe večeri odnijeli su Arman Tsarukyan, Jalin Turner, Sean Brady, Dustin Stoltzfus, Miesha Tate, Cody Brundage, Drakkar Klose i Jared Gooden i UFC je očigledno bio veoma zadovoljan onim što se dešavalo u Austinu.

UFC Austin rezultati:

Arman Tsarukyan def. Beneil Dariush - KO R1
Jalin Turner def. Bobby Green - KO R1
Deiveson Figueiredo def. Rob Font - odluka sudija
Sean Brady def. Kelvin Galstelum - submission kimura
Joaquim Silva def. Clay Guida - odluka sudija
Dustin Stoltzfus def. Punahele Soriano - submission RNC
Miesha Tate def. Julia Avila - submission face crank
Cody Brundage def. Zachary Reese - KO
Drakkar Klose def. Joe Solecki - KO
Rodolfo Bellato def. Ihor Potieria - TKO
Jared Gooden def. Wellington Turman - submission RNC
Veronica Hardy def. Jamey-Lny Horth - odluka

Top Komentari

user1574859714
Uvijek je bilo i bice Pas koji laje ne ujeda!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi