Australac prije Australca

Adnan spreman za novi meč

Australac prije Australca

M. Maksimović

Adnan Ćatić se nakon poraza od Australca Daniela Gealea ponovo odlučio za još jednog Australca. Očito sebi ali i ostalima želi pokazati da je večer u Oberhausenu prije pet mjeseci bila samo jedan loša u karijeri.

Nažalost, poraz od Gealea je vratio Adnana par koraka nazad i sada se mora izboriti za novi okršaj protiv Australca. Prva prpreka je Sam Soliman zvani ''King'' koji stiže iz Melbournea i koji u karijeri ima devet mečeva više od Adnana.

Soliman je u 53 meča ostvario 42 pobjede, 17 nokautom, ali je i 11 puta poražen. Posljednji put od Anthonyja Mundinea 2008.godine u borbi za pojas svjetskog prvaka u WBA verziji.Nakon toga je nanizao sedam pobjeda. Posljednja je bila protiv Giovannija Lorenza,  jednoglasnom odlukom sudija. To je isti bokser koje je Adnan savladao prije dvije godine.

Spreman sam za ovaj meč, maksimalno sam se koncetrisao samo na meč, fokusiran sam, jer želim vratiti titulu.Ja više ne namjeravam gubiti do kraja karijere'' poručuje Adnan. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.