Avdić napušta KBS Banovići

Avdić napušta KBS Banovići

Ermin Avdić, mladi i perspektivni bokser u kategoriji od 64 kilograma, imao je sreću da zajedno sa Miroslavom Čembićem iz bijeljinskog Radnika  nastupi kao član kadetske reprezentacije BiH na SP u Bakuu (Azerbejdžan).

Na ovom izuzetno jakom takmičenju  nastupilo je oko 400 boraca iz cijelog svijeta a u kategoriji u kojoj je nastupao bila su 53 takmičara. Obzirom na nekvalitetne pripreme, i težak materijalni položaj koji je pratio ove takmičare, na SP u Azerbejdžanu nije postignut zadovoljavajući rezultat.

„Nakon povratka iz Azerbejdžana sam shvatio da se radu sa bokserima ne pridaje neki poseban značaj i da je boks na marginama. I u klubu za koji sam nastupao, KBS Banovići, rade isto, pa sam odlučio da više na ulazim u dvoranu za treninge i da ako nađem angažman promijenim klub. Do sada sam u kategorijama 60, 64 i 69 kilograma nastupio preko 40 puta od čega sam 35 puta izašao kao pobjednik. Zatražio sam ispisnicu iz KBS Banovići. Želim da pristupim tuzlanskoj Slobodi, bijeljinskom Radniku ili pak u zeničkom Čeliku. Mislim da se u ovom bokserskim klubovima dobro radi i da vode računa o takmičarima", rekao je Avdić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.