Odlazak najstrašnijeg udarača ikad: "Padne mi mrak na oči, tad nastaje uragan, eksplozija, haos"
Foto - EPA

Povlači se Badr Hari

Odlazak najstrašnijeg udarača ikad: "Padne mi mrak na oči, tad nastaje uragan, eksplozija, haos"

M. Šljivak

Čuveni marokanski kickboxer Badr Hari (37) najavio je povlačenje nakon poraza od Alistaira Overeema.

Jedan od najpopularnijih boraca svih vremena saopštio je nakon novog poraza kako je meč s Overeemom vjerovatno posljednji u bogatoj karijeri i da je vrijeme da se posveti drugim stvarima u životu.

Čuveni Bad Boy bio je miljenik mnogih iako je često zbog loših stvari bio u centru pažnje. Njegov temperament mu je stvarao ogromne probleme, a nekoliko mjeseci proveo je u zatvoru jer je pretukao jednog nizozemskog biznismena.

"Jednostavno eksplodiram. Popuste mi 'kočnice' i jednostavno se desi eksplozija. Tada nastaje pravi haos. Padne mi mrak na oči, krene oluja, uragan, katastrofa", rekao je Hari o svojim ispadima i dodao je:

"Postoji ta određena agresivnost u meni za koju nikad ne znam kada će se pojaviti. Jednostavno nešto u meni eksplodira", rekao je Hari.

Ipak, nakon zatvorske kazne od osam mjeseci koju je odradio 2014. godine, Badr se smirio. Posvetio se mnogo više porodici.

Oglasi

Odlučio se iz Nizozemske preseliti u Maroko. Tamo živi sa suprugom Daphne Romani s kojom ima četiri kćerke i sina.

Badr je čovjek kakav se vjerovatno nikada više neće pojaviti u svijetu borilačkog sporta.

Njegovi spektakularni nokauti nešto su što će se zauvijek pamtiti. Iako nije bio na vrhunskom nivou u posljednjih nekoliko godina, ostao je omiljen svima i čovjek je o kojem će se pričati priče.

U ringu nikada nije davao manje od 100 posto mogućnosti. Često ga je to i koštalo jer je znao izgubiti dobijeni meč, ali Badr je jednostavno takav.

Badr Hari je karijeru završio s omjerom od 106 pobjeda, 18 poraza i dva no contest meča. Od 106 pobjeda njih je 92 okončao nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi