Badr Hariju godinu dana zatvora

Osuđen marokanski kick bokser

Badr Hariju godinu dana zatvora

Marokanski kick bokser Badr Hari osuđen je na godinu dana zatvora zbog nanošenja teških tjelesnih povreda, a jedan od najboljih teškaša svijeta svih vremena ovoga puta neće moći izbjeći zatvorsku kaznu.

Holandski sud donio je odluku o zatvorskoj kazni u trajanju od 12 mjeseci, ali kako je proveo skoro šest mjeseci tokom samog procesa proveo u pritvoru, prije nego što je pušten da se brani da slobode, taj period će se Badr Hariju uračunati u odsluživanje kazne..

Godina zatvora i nije teška kazna obzirom da su mnogi predviđali kako bi Marokanac mogao dobiti i višegodišnju zatvorsku kaznu.

Pored jednogodišnje zatvorske kazne, Badr Hari je zaradio i šest mjeseci uslovne kazne, a četvorici muškaraca koje je povrijedio dužan je platiti po 20.000 eura, svakome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.