Balijagić: Oduzeta mi je titula, njena publika je izviždala

Vidno izrevoltirana i razočarana

Balijagić: Oduzeta mi je titula, njena publika je izviždala

Dž. Mrakić

Najbolja bh. bokserka Irma Balijagić u nedjelju se, u njemačkom Wismaru, borila za unificiranu svjetsku titulu (WIBF, WBF i GBU) u lakoj kategoriji protiv braniteljice naslova Nicole Wesner.

Iako je Austrijanka slavila jednoglasnom odlukom, odlučili smo kontaktirati bivšu WIBA i GBU prvakinju svijeta u perolakoj kategoriji, kako bismo čuli njene utiske nekoliko dana nakon meča. I imali smo šta za čuti.

„Vrisnula sam kad sam čula sudačku odluku. Bila sam šokirana, nisam mogla vjerovati. Pa, njena publika ju je izviždala“, rekla je na početku razgovora za SportSport.ba, i nekoliko dana nakon meča, vidno izrevoltirana Irma Balijagić.

Mislila je da će predati meč u prvoj rundi

„Nekoliko dana prije meča na sparingu sam zadobila težu povredu glave, nakon koje je nastao hematom. Na dan borbe hematom se smanjio na čvorugu, međutim povreda na glavi i dalje je bila primjetna. To je moja protivnica iskoristila i već u prvoj rundi uputila je nelegalan udarac glavom, koji su suci, naravno, okarakterisali nenamjernim. Vrisnula sam od bola. Mislim sam da neću moći nastaviti“, priča naša bokserka o nesportskom potezu svoje protivnice.

Naša bokserka smatra da je pokradena

„Kao što sam rekla, izgubila sam dosta energije nakon primljenog udarca i morala sam se čuvati uvodnih nekoliko rundi, iako je već u drugoj rundi meč mogao biti prekinut jer je ovaj put ona bila van sebe, ali ja sam uputila legalan udarac. Kada sam se zagrijala, počela sam se boriti onako kako znam. Nažalost, nisam je uspjela nokautirati, jer sam i sam bila poljuljana nakon tog nelegalnog udarca. Pa, evo, trenutno dok pričam glava me užasno boli. Nisam samo ja bila nezadovoljna sudačkom odlukom, nego i prisutna, njena publika.“

Sve je 'vuklo' na to da meč, i ako ga dobije, neće dobiti

„Voljela bih da je bio, obećani, prijenos meča kako bih svoje navode mogla potrijepiti određenim videom. Također, meč se nije održao u velikoj nego u maloj sali. Jedva sam nekako uspjela nabaviti ulaznice za svoje prijatelje. Ponijela sam jedan veliki, prazan, kofer jer sam bila uvjerena da ću donijeti ta tri pojasa kući, u svoju zemlju. Šta je, tu je. Samo ću reći da baš i nisam ponijela lijepe uspomene iz Wismara“, zaključila je vidno razočarana Balijagić u razgovoru za SportSport.ba

Nicole Wesner ovom sumnjivom pobjedom sada je na skoru 11-0-0, dok je ovo našoj Adler bio šesti izgubljeni meč u karijeri (15-6-0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.