Beljo: Hvala čitavoj mojoj Bosni i Hercegovini

Beljo slavio pobjedu

Beljo: Hvala čitavoj mojoj Bosni i Hercegovini

E. Škorić

Bombarder sa Neretve Damir Beljo u njemačkom Greifswaldu odbranio je večeras titulu prvaka Evrope u kruzer kategoriji po WBO verziji.

Beljo je savladao domaćeg boksera, Maika Kurzweila nakon što je Nijemcu zadao seriju jakih i preciznih udaraca.  

"Kurzweil nije predao borbu, želio je da nastavi sa mečom, ali zbog velike posjekotine ispod oka sudija i ljekar u pauzi nakon prve runde nisu dozvolili da meč bude nastavljen. Nisam očekivao ovako brzu pobjedu. Ušao sam u meč oprezno, ali odmah sam mu dao do znanja da sam ja vlasnik ovog pojasa. Sve udarce koje sam uputio bili su precizni i jaki, tako da je dva puta bio uzdrman i na pragu nokauta. Kurzweil svakako nebi izdržao, jer je bio u teškom nokautu! Hvala svima na velikoj podršci! Cijeloj mojoj Bosni i Hecegovini, mojoj Rami i svima! Hvala puno i svima koji su molili Boga da uspijem i Bogu hvala to se ostvarilo", rekao je Beljo, dodavši:

"Kurzweilu želim brz oporvak".

Ovo je Belji bio drugi trijumf iz isto toliko mečeva protiv Kurzweila, a zanimljivo je da je Beljo Kurzweila u Berlinu nokautirao također 6. marta, ali prošle godine i to u prvoj rundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi