Beljo nastavio niz pobjeda

Mostarac slavio po 14.put

Beljo nastavio niz pobjeda

Bosanskohercegovački bokser Damir Beljo zabilježio je 14. pobjedu u profesionalnoj karijeri.Na velikoj bokserskoj reviji u njemačkom Hamburgu, 29.godišnji Beljo je na bodove pobijedio Litvanca Imantasa Davidaitisa.

Beljin podvig još je veći jer je meč dočekao bolestan, budući da je dan uoči okršaja u ringu dobio virozu i visoku temeperaturu. Ova pobjeda još će više podići rejting mostarskog boksera, koj je još uvijek neporažen u profesionalnoj karijeri. Inače, Beljo je sedmerostruki je prvak BiH u teškoj kategoriji (do 91 kilograma) u amaterskom boksu.

Učestvovao je na tri evropska i dva svjetska prvenstva, mediteranskim igrama, a osvajač je nekoliko međunarodnih turnira. Beljo je nekoliko puta proglašavan i za najuspiješnijeg sportistu grada Mostara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.