Beljo postao dvostruki svjetski prvak

Beljo šampion

Beljo postao dvostruki svjetski prvak

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački bokser Damir Beljo odbranio je titulu interkontinentalnog prvaka svijeta po WBF verziji, te je od večeras i prvak u IBF verziji.

Naš bokser je u borbi za titule savladao Kolumbijca Epifanija Mendozu tehničkim nokautom u sedmoj rundi. 

Beljo je kontrolisao ovaj meč. Zadavao je mnogo više udaraca Kolumbijcu, koji je bio itekako izdržljiv i nije pokazivao slabosti. Ipak, u sedmoj rundi Mnedoza više nije mogao nastaviti. Predao je meč zbog povrede ruke, te je Beljo osbranio WBF titulu, a postao je prvak i po IBF verziji.

Seriju pobjeda je nastavio Adnan Redžović koji je jednoglasnom odlukom sudija savladao njemačkog boksera Mehmeta Altinasa, dok je Memnun Hadžić efektnim nokautom u prvoj rundi savladao Miloša Dovedana iz Srbije.

Edin Puhalo je pobijedio Armenca Aru Muradyana na poene, a Boris Bošnjak je tehničkim nokautom savladao Sašu Drinića iz Srbije. Meč Samira Begića i Abdulnasera Delalića završio je neriješeno, a u ženskom meču za internacionalnu titulu Aida Helač je na poene savladala Mirelu Barudžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.