Beljo spreman za meč protiv Macoveija

Borba u Njemačkoj

Beljo spreman za meč protiv Macoveija

M. Maksimović

Nakon 11 mjeseci izbivanja iz boksa usljed teške povrede i dugog oporavka, najbolji bh. bokser Damir Beljo večeras će ponovno u ring. Protivnik je rumunski bokser Mihai Macovei. 

“Prihvatio sam meč u Njemačkoj jer je postojala mogućnost da izgubim status izazivača za svjetski naslov. Da sam ostao bez meča duže od godinu, mogao sam biti izbrisan s tabele zbog neaktivnosti. To nisam smio dopustiti pa sam prihvatio lakšeg i manje afirmisanog protivnika i meč u kojemu, osim aktivnosti, ne mogu dobiti mnogo“, izjavio je Beljo uoči meča.

Rumunski bokser s druge strane eventualnom pobjedom može dobiti mnogo.

“Njegov profi omjer je loš. Ipak, dok je bio amater bio je prvak svoje zemlje, a to ipak nešto govori. Definitivno neću olako ući u meč, pogotovo što ni ja nisam na svom maksimumu, a ovo je sport u kojemu jedan udarac može odlučiti protivnika“, dodao je.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi