Bernard Hopkins ponovo najstariji svjetski prvak

U 48.godini uzeo IBF naslov u poluteškoj kategoriji

Bernard Hopkins ponovo najstariji svjetski prvak

M. Maksimović

Bernard Hopkins je očito zadužen za naslove svjetkog prvaka sa 46 i više godina. Prvo je 22.maja 2011. godine osvojio naslove svjetskog prvaka u lakoteškoj kategoriji po verzijama WBC i IBO, nakon što je u Montrealu na bodove pobijedio tada 18 godina mlađeg Kanađanina Jeana Pascala.

Tada je Hopkins nadmašio Georgea Foremana, koji je 1994., kada mu je bilo 45 godina, postao svjetski prvak u teškoj kategoriji nokautiravši Michaela Moorera.The Executioner mnogi smatraju jednim od najvećih boksera svih vremena, vrijedi izdvojiti podatak da je on bio prvi bokser koji je ujedinio sve četiri najcjenjenije svjetske titule (WBC, WBA, IBF i WBO).

Nakon toga je dva puta boksovao protiv Chada Dawasona, prvi meč je poništen, u drugom je izgubio titulu u WBC verziji. Sinoć je u Barclays Centru u Brooklynu savladao neporaženog IBF poluteškog prvaka Tavorisa Clouda 17 godina mlađeg protivnika. Hopkins je slavio jednoglasnom odlukom sudija 116:112, 116:112 i 117:111 što je njegova 53 pobjeda u 63 meča. Sa ovom pobjedom Hopkins je postao opet najstariji svjetski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.