Bh. karatašice na prvenstvu Mediterana

Bh. karatašice na prvenstvu Mediterana

O. Lekić

Ženska karate reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog vikenda će u turskom Izmiru učestvovati na 19. prvenstvu Mediterana.

U izboru selektora Fikreta Selmana boje bh. reprezentacije u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji branit će Edina Čatibušić (kategorija do 50 kg), Lana Đidić (do 55 kg), Mirsada Suljkanović (do 61 kg), Amila Fazlić (više od 68 kg) i Merima Softić (do 68 kg), koja će braniti naslov prvakinje Mediterana osvojen prije dvije godine u Istanbulu.

Na poziv Karate seveza Turske Softić, Suljkanović i Đidić u Istanbulu su obavile osmodnevne pripreme s domaćom reprezentacijom. Ostali dio bh. tima sa selekotrom Selmanom danas se pridružio ekipi u Turskoj.  

Nastup na Prvenstvu Mediterana bit će još jedna provjera  forme najboljih bh. karatašica pred nastup na najvažnijem takmičenju ove godine - Svjetskom prvenstvu, koje se krajem oktobra održava u Beogradu.     

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti