"Bh Machine" vs "Crazy Horse"
Freddy Kemayo vs Dževad Poturak

WGP Final 16

"Bh Machine" vs "Crazy Horse"

Dževad Poturak nakon razočarenja što nije dobio poziv za okršaj 16 najboljih boraca na svijetu, "WGP Final 16" koji je održan 26. septembra u u  Seulu, odlučio je prihvatiti poziv iz Rumunije, gdje će se krajem oktobra boriti protiv francuskog prvaka Freddyja Kemaya u okviru turnira "ColliZion final elimination".

Poturak je brojnim pobjedama na ringovima širom Europe ostvario izuzetno uspješnu karijeru, koja ga je uvrstila u red vrhunskih svjetskih boraca. U 54 profesionalne borbe u karijeri Poturak je zabilježio rekord od 44 pobjede, devet poraza i jedan neriješen meč.

Njegov protivnik Freddy Kemayo je 187 centimetara visok i 103 kilograma težak borac koji je u 61 meču ostvario 46 pobjeda i 15 poraza,

Pored ovog meča u Bukureštu će nastupit i neki od najboljih evropskih boraca: Alexey Ignashov, Catalin Morosanu, James Philips, Raul Catinas, Zabit Samedov, Ashwin Balrak, Sebastian Ciobanu, Mladen Brestovac kao i Petar Vondraček kojeg je ''BH Machine'' pobjedio u Zetri.

Na turniru će biti održano ukupno osam borbi, a pobjednici će steći pravo nastupa na finalnom turniru u Pragu u decembru mjesecu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.