BH Machine zbog teške povrede šake ne nastupa u Zagrebu

Poturak otkazao nastup

BH Machine zbog teške povrede šake ne nastupa u Zagrebu

E. Škorić

Dževad Poturak otkazao je nastup na FFC-u 27 u Zagrebu, koji je na programu 17. decembra.

BH Machine je na jednom od posljednjih treninga zadobio tešku povredu šake desne ruke i bio je primoran da otkaže nastupe u Zagrebu.

On se u za titulu poluteške kategorije trebao boriti protiv aktuelnog prvaka Pavela Zhuravleva, ali sada ga očekuju tri sedmice pauze.

“Od silne želje da postanem FFC šampion, trenirao sam vrlo intenzivno, a jako drugo nisam našao dovoljno vremena za kvalitetan odmor. Nažalost, jaki sparinzi koje sam odrađivao u dužem kontinuitetu su moju desnu šaku doveli do stanja da moram preskočiti ovaj meč i ovaj fantastičan event u Zagrebu. Ova ozljeda zahtjeva pauzu od minimalno tri sedmice, a to mi nikako ne ide u prilogu. Pokušao sam sanirati ozljedu injekcijama, ali posebna poboljšanja nisam vidio pa sam na koncu bio prisiljen otkazati dvoboj. Tri sedmice sigurno neću udarati. Pozivam sve Bosance i Hercegovce da zajedno podržimo šampione s ovih prostora”, izjavio je Poturak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi