BiH na EP sa 17 takmičara i takmičarki

Evropsko prvenstvo u karateu

BiH na EP sa 17 takmičara i takmičarki

A. Beganović

Selektori muške i ženske karate reprezentacije Bosne i Hercegovine Suad Ćupina i Fikret Selman objavili su imena takmičara i takmičarki za nastup na 45. evropskom seniorskom prvenstvu od 7. do 9. maja u Atini.

Ekipa BiH ukupno će brojati 17 članova, 10 u muškoj i sedam u ženskoj konkurenciji.

Boje naše zemlje u Grčkoj u muškoj konkurenciji u pojedinačnim borbama će braniti Edin Muslić (kategorija do 60 kg), Tarik Lušija (do 67 kg), Mate Odak (do 75 kg), Alem Kupusović (do 84 kg) i Admir Zukan (+ 84 kg). U ekipnim borbama Kupusoviću i Zukanu još će se pridružiti Nermin Potur, Oliver Mandarić, Toni Biokšić i Aldin Adilović i Mensur Cakić.   

Za žensku ekipu u pojedinačnim borbama će nastupiti  Una Halilagić (do 50 kg), Dijana Okanović (do 55 kg), Mirsada Suljakanović (do 60 kg), Tanja Umićević (do 68 kg) i Merima Softić (preko 68 kg), dok će se u ekipnoj  konkurenciji uz Suljkanović i Softić još boriti Amila Fazlić i Una Selman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.