"Bio sam blizu da završim Khabiba, ali moja je greška što to nisam napravio"

Poirier o meču za titulu

"Bio sam blizu da završim Khabiba, ali moja je greška što to nisam napravio"

M. Šljivak

Dustin Poirier posljednji je koji je pokušao da skine s trona Khabiba Nurmagomedova.

Ipak, njihov duel iz septembra prošle godine pripao je Dagestancu, koji je je ugušio Poiriera u trećoj rundi.

Nešto ranije u borbi Amerikanac je imao lijepu šansu da završi Khabiba. Stezao je njegov vrat, ali nije uspio da napravi senzaciju i da natjera šampiona da tapka.

"Bilo je tako blizu. Tim gušenjem bih završio veliku većinu boraca u UFC-u. To radim stalno na treninzima i bio sam blizu da pobijedim Khabiba, ali kada mu dopustite imalo prostora za kukove i za disanje, gotovo je. Treba sam mu kontrolisati tijelo i kukove mnogo bolje i mogao sam ga završiti da sam to napravio. Onaj potez bi završio 90 posto boraca, ali u deset ili pet posto ostalih je Khabib. Morao sam to izvesti perfektno i moja je greška što to nisam napravio", rekao je Poirier.

Poirier je u karijeri na omjeru 25-6-1, a naredni meč bi trebao odraditi protiv Dana Hookera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi