"Bio sam na metar od Mirka u trenutku povrede, siguran sam da će se brzo oporaviti"

Stipe Drviš za SportSport.ba

"Bio sam na metar od Mirka u trenutku povrede, siguran sam da će se brzo oporaviti"

Hrvatski MMA borac Mirko Filipović povrijedio se prošlog petka, samo sedam dana prije debitantske borbe u Bellatoru. 

Mirko se trebao u petak navečer boriti protiv Royja Nelsona u dugo iščekivanom revanšu, ali desio mu se veliki peh jer su pukli ligamenti desnog koljena i borba je morala biti otkazana.

Legendarni Cro Cop je jučer operisan i sada slijedi period oporavka. Za portal SportSport.ba o pomenutom slučaju govorio je član njegovog tima i dugogodišnji prijatelj Stipe Drviš.

"Bio sam na metar od njega u trenutku kada se povrijedio. Bio je to zadnji sparing, zadnji trening pred put, pred meč. Sjeo je na nogu i čulo se da je nešto puklo u koljenu i samo je pao", objasnio je Stipe za SportSport.ba.

Na pitanje da li ovo znači kraj Mirkove karijere, Stipe je odgovorio da je siguran kako će se Mirko brzo oporaviti.

"On je već jučer bio na operaciji i srećom sve je prošlo dobro, onako kako treba. Treba sada sačekati i vidjeti kako će se stvari razvijati. Mislim da će se on puno brže oporaviti od ostalih ljudi koji zadobiju tako tešku povredu. Mirko je stalno u treningu, bio je odlično spreman prije toga. Dobro se hrani, pije dovoljnu količinu proteina i uvjeren sam da će se veoma brzo oporaviti, odnosno puno brže od ostalih ljudi", poručio je Drviš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi