Bisping nokautirao Rockholda i postao UFC prvak

UFC 199

Bisping nokautirao Rockholda i postao UFC prvak

Teme:

Michael Bisping novi je UFC prvak u srednjoj kategoriji.

Britanski borac sinoć je u prepunoj The Forum Areni u Inglewoodu savladao Lukea Rockholda, i to nokautom u prvoj rundi.

Bisping je na minut i po do kraja uvodne runde uspio da odbrani jedan napad Rockholda, nakon kojeg je lijevim overhandom poslao rivala na pod. Rockhold je izdržao prvi nalet, ali je potom uslijedio lijevi kroše. Sudija John McCarthy tada je bio prinuđen da prekine borbu.

Pobjedu na UFC-u 199 zabilježio je i Dominick Cruz. Ovaj put "The Dominator" je slavio protiv Urijaha Fabera nakon jednoglasne odluke sudija. 

Cruz je tako došao do druge pobjede u do sada tri međusobna duela sa Faberom, ali i do odbrane titule u bantam kategoriji.

Trijumf večeri zabilježio je 45-godišnji Dan Henderson koji je spektakularnim nokautom u drugoj rundi savladao Hectora Lombarda.

Max Holloway je upisao devetu pobjedu u nizu savladavši Ricarda Lamasa nakon sudijske odluke, dok je Dustin Poirier nokautirao Bobbyja Greena sredinom prve runde. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi