Bisping preživio nemoguće, pa odbranio pojas
Foto: ufc.com

UFC 204

Bisping preživio nemoguće, pa odbranio pojas

Teme:

Pojas UFC-ove srednje kategorije ostaje u Manchesteru.

Michael Bisping savladao je u glavnoj borbi UFC-a 204 Dana Hendersona, i to jednoglasnom sudijskom odlukom (48-47, 48-47, 49-46).

Britanac je u prvih 10 minuta borbe preživio dvije Hendine bombe, kao i serije udaraca na podu, te na kraju odbranio pojas osvojen u duelu sa Lukeom Rockholdom.

Bisping se nakon pobjede u revanšu zahvalio navijačima na velikoj podršci, ali i čestitao 46-godišnjem Hendersonu na sjajnom nastupu.

"Pozdravite ovog momka, on je legenda. Taj tip me je nokautirao u našem prvom meču. Najgori nokaut u istoriji UFC-a. Bio sam jako nervozan ove nedjelje. Pogledajte mi lice, zaboga", rekao je Bisping.

Sa druge strane, Henderson je izjavio da je ovo bila njegova posljednja borba.

"Hvala Michaelu i UFC-u što su mi pružili priliku da se borim za pojas. Bio sam blizu, ali nije loše za jednog starca. Ovo je moj posljednji nastup u oktagonu. Zahvalan sam na velikoj podršci širom svijeta. Dao sam srce i dušu ovom sportu", izjavio je između ostalog Henderson.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi