Bivši kečer prešao u MMA

Batista protiv Rashida Evansa

Bivši kečer prešao u MMA

M. Skaka

Dave Bautista, poznatiji pod nadimkom Batista pod kojim je nastupao u okviru World Wrestling Entertainment etikete počeće svoju arijeru pro MMA borca ove jeseni.

Bautista će se boriti protiv Rashida Evansa 6. oktobra u MMA meču. 43-godišnji kečer napustio je WWe kako bi se okrenuo glumi i istovremeno pokušao prebaciti u MMA.

Rashida Evansa ne treba pomiješati sa bivšim UFC šampionom Rashada Evansom, mada je to možda i plan bivšeg kečera. Ovaj Evans je izgubio svoje dvije posljednje amaterske borbe i vjerovatno će biti lak plijen za BAutistu.

Dave Bautista nije jedini bivši kečer koji je prešao u MMA. Brock Lesnar i Bobby Lashley prebacili su se još ranije i to uz dosta uspjeha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.