Bivši šampioni saglasni: Gledali smo bokserski spektakl

Nekadašnji šampioni i bokserske legende saglasni

Bivši šampioni saglasni: Gledali smo bokserski spektakl

D. Rakanović

Britanski bokser Anthony Joshua novi je vladar teške kategorije, nakon što je sinoć u Londonu nokautom u 11. rundi pobijedio legendarnog Vladimira Klička. 

Veliki spektakl i nevjerovatan meč je viđen pred 90.000 ljudi na kultnom stadionu Wembleyju. 

Sve do 11. runde se činilo da će on biti odlučen na bodove.  

Tada je Joshua odlično ušao u rundu, uhvatio Klička nespremnog i žestoko ga pogodio, te poslao na pod. Kličko se podigao, ali nije uspio da se oporavi. Joshua je zadao novu seriju udaraca i uspio srušiti Ukrajinca koji se i tada podiže, ali je nakon novih napada Britanca sudija odlučio da prekine borbu.

Nedugo nakon nokauta društvene mreže su eksplodirale, a svoje komentare su dali i legende ovog sporta Sugar Ray Leonard i Lennox Lewis. 

"Veliko srce imaju obojica boraca, kakav finiš Anthonyja Joshue", napisao je Sugar Ray Leonard na svom Twitter profilu. 

Lewis je bio prisutan na Wembleyju. Sjedio je u prvim redovima zajedno sa još jednim nekadašnjim šampionom Evanderom Holyfieldom.

"Odlična borba. Čestitam obojici što su pružili fanovima nešto o čemu će se pričati. Čestitke Joshui na velikoj pobjedi! Koliko je srčanosti pokazao Kličko u ovoj borbi? Morate to poštovati. Drži glavu visoko, brate!" Borba između Joshue i Klichka bila je sve što bokserski fan može tražiti. Velika drama, istrajnost, poštovanje", napisao je Lewis na Twitteru nakon borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi