BK Sloboda priprema se za narednu sezonu

BK Sloboda priprema se za narednu sezonu

BK Sloboda iz Tuzle iza sebe ima 60 uspješnih godina u radu, a ovaj uzorni sportski kolektiv na čijem je čelu proslavljeni bokser iz bivše nam države Muradif Salkić, priprema se za državno prvenstvo.

Okupili su 30 - ak dobrih boraca od kojih računaju na usluge u velter kategoriji sve boljeg Jasera Malagića, te borca u bantam kategoriji Senada Karića i u poluvelter kategoriji Anesa Ramića. Kako smo saznali, u ovaj klub u Tuzli došla su i tri nova borca iz Gračanice, a među njima je bokser u poluteškoj kategoriji Suad Agić. Želju da od naredne takmičarske sezone nosi Slobodin dres iskazao je naš reprezentativac u  kategoriji do 69 kilograma Ermin Avdić iz Banovića. U Mejdanu, bez obzira što  je pauza, bokseri Slobode treniraju redovno.

"Želimo da naši borci budu što bolje pripremljeni, a sa njima naporno radi trener Eldar Salkić. Radimo i na sticanju bolje spremnosti naše državne prvakinje u kategoriji do 60 kilograma Paše Malagić kojoj u ovom trenutku u našoj zemlji nema ravne. Paša jednostavno ruši prepreke kako na domaćem tako i na međunarodnom ringu.“, kaže Muradif Salkić.

Do početka takmičenja u septembru ove godine, kada će bokseri Slobode učestvovati u Prvoj bokserskoj ligi, te u takmičenjima pionira i kadeta, gdje su za ovu godinu bili državni prvaci, u ovom kolektivu planiraju i održavanje prijateljskog  meča i to najvjerovatnije sa ekipom Loznice iz istoimenog srbijanskog grada, sa kojim ovaj klub godinama ima dobru saradnju.

Pokušaće, osim meča u Loznici da na ringu odmjere snage i sa takmičarima iz zeničkog Čelika, Ilidže kao i BK Mostara. Za dobar rezultat potrebna su i određena materijalna sredstva, pa će do početka takmičarske sezone potražiti pomoć sponzora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.