Teretana im samopouzdanje 'nabija' - Tuča bodybuildera nešto je što nećete vidjeti svaki dan
Sukob bodybuildera u Poljskoj izazvao je veliku pažnju (Foto: Screenshot)

Ogromna mišićna masa nije donijela previše

Teretana im samopouzdanje 'nabija' - Tuča bodybuildera nešto je što nećete vidjeti svaki dan

Midhat Šljivak

Veliki mišići u profesionalnim borbama ne znače previše i takvih primjera je dosta. Ogromna mišićna masa znači i mnogo veću potrošnju kisika, pa savršeno isklesani borci često ostanu bez energije mnogo prije od rivala. Zato obračuni bodybuildera izgledaju poprilično komično, a jedan takav snimak stiže nam iz Poljske gdje je došlo do sukoba u jednoj teretani.

Nekoliko bodybuildera u Poljskoj našlo se u žestokom obračunu u teretani. Dok su bildali mišiće došlo je do tuče i mogli smo vidjeti kako to izgleda kada dođe do sukoba momaka kojima je dizanje tegova omiljeni dio dana.

Na snimku koji se pojavio dolazi do iznenadnog fizičkog obračuna između dvojice bodybuildera. Zadali su jedan drugom nekoliko udaraca, a zatim se situacija na nekoliko sekundi smirila.

Potom učesniku prve tuče prilazi još jedan nabildani lik. Nakon razmjene riječi došlo je do nove tuče koju su na kraju nekako uspjeli zaustaviti ostali momci koji su tu bili.

Pokušao je jedan od njih iskoristiti i ostala raspoloživa sredstva oko sebe. Srećom, oduzeta mu je šipka koju je uzeo u ruke i spriječene su teže povrede.

Nakon tuče nastavljen je verbalni sukob sve dok jedan od njih odlučio otići i situacije se konačno smirila.

Oglasi

Ovo je još jedan dokaz zbog čega bodybuilderi i dizači tegova uglavnom ne bi imali nikakve šanse protiv ozbiljnih boraca u borilačkom svijetu. Nakon dva-tri udarca njihova snaga je nestala.

Nažalost, Rusija, Poljska, Rumunija i još neke zemlje napravile su pravi haos jer organizuju razne borbe kojima se rugaju profesionalnim borcima.

Umjesto da se izdvaja novac za normalne mečeve u oktagonu i ringu se pojavljuju razni influenceri, bodybuilderi, glumci, razne maskote i za to budu izuzetno dobro plaćeni.

Prava je sreća da to ne zaživljava u ostatku svijeta. Još uvijek se pravci borci uglavnom cijene, iako bi određene cifre pogotovo u MMA svijetu jednostavno morale biti veće.