Boje BiH brani 27 predstavnika

Balkansko prvenstvo u džudou

Boje BiH brani 27 predstavnika

O. Lekić
Teme:

Na predstojećem Balkanskom prvenstvu u džudou, koje se će u subotu održati u sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Trebinju, boje  Bosne i Hercegovine branit će 27 predstavnika.

Po riječima selektora Branislava Crnogorca, takmičenje će poslužiti za provjeru forme i izbor članova bh. reprezentacije za nastup na dva velika međunarodna takmičenja - Svjetskom juniorskom prvenstvu u Maroku (od 20. do 24. oktobra) i Evropskom prvenstvu za mlađe seniore (U23) u Sarajevu (od 19. do 21. novembra).     

Od bh. predstavnika najviše se očekuje od Franje Zadre, Mitra Mrdića, braće Aldina i Eldina Lukača, Dražena Subotića, Dejane Komljenović te svjetske juniorske prvakinje Larise Cerić.

Zbog problema s težinom na prvenstvu neće nastupiti naš najbolji džudist Amel Mekić, koji je čak šest puta osvajao titule balkanskog  prvaka.

Na Balkanskom prvenstvu očekuje se nastup više od 150 takmičara i takmičarki iz osam zemalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.