Greška koja se skupo plaća: Lopovi krenuli u pljačku, ali izabrali su pogrešnu kuću
Bokser je odmah krenuo u potjeru za mladim lopovima koji nisu imali sreće te večeri

Takve stvari se pamte do kraja života

Greška koja se skupo plaća: Lopovi krenuli u pljačku, ali izabrali su pogrešnu kuću

Edmir Škorić

Život lopova je veoma opasan, posebno ako stvari ne idu po planu ili, još gore, ako se dogodi da pokušaju opljačkati profesionalnog boksera.

Dva lopova u Australiji jedne su večeri krenuli u pljačku, ali nisu imali sreće, pošto su izabrali kuću profesionalnog boksera. Taj dan će još dugo da pamte.

Na internetu je osvanuo šokantan video koji pokazuje kako učinkovito prestrašiti lopove. Dvojica tinejdžera lopova iz Australije pokušali su u nedjelju ujutro provaliti u kuću u Benowa Watersu. Ispostavilo se da imanje pripada Caseyju Caswellu - profesionalnom bokseru.

Čim je ugledao dva sumnjva lika kako mu kruže oko automobila, bokser je odmah istrčao i bez majice krenuo u lov na mladiće.

Prema pisanju The Suna, kada su dva uljeza stajala ispred kuće, muškarac je još spavao. No, probudio ga je alarm posebne aplikacije povezane sa sigurnosnim kamerama postavljenim u zgradi. Jedan od potencijalnih provalnika navodno je imao nož kod sebe.

Video je na društvenim mrežama prvo objavio bokserov prijatelj Demsey McKean.

"Probudio se i ugledao dvojicu lopova kako mu obilaze automobil i imanje ispred kuće. Htjeli su da preskoče ogradu, pa je dotrčao tamo i potjerao ih niz cestu. Izabrali su pogrešnu kuću, moj prijatelj je profesionalni borac i državni prvak", rekao je McKean.

Caswell živi u Australiji, ali je engleskog porijekla. Rođen je u Milton Keynesu. Kao profesionalac imao je sedam borbi i sve je dobio, a četiri nokautom. Zauzvrat, kao amater, prvak je australske države Queensland.

A šta je bilo s mladićima kada ih je dohvatio, a jeste, vjerovatno i sami pretpostavljate...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti