Borci s naših prostora koji su kročili u UFC

Borci s naših prostora koji su kročili u UFC

7. Denis Stojnić 12-3-0 (0-2-0 UFC)

Dž. Mrakić

MMA je sport koji je definitivno u ekspanziji, a iz dana u dan postaje sve popularniji i na našim prostorima.

Prema Sherdogu, prvu MMA borbu imao je u 25. godini, kada je slavio protiv Damira Mihajlovića (14-7) na manifestaciji „Obračun u ringu 3“. Četiri godine kasnije, sa skorom 5-1-0, potpisao je ugovor s UFC-om i tako postao prvi MMA borac u najvećoj borilačkoj promociji na svijetu sa zastavom Bosne i Hercegovine ispred imena. Međutim, nije imao sreće. Nakon što je Stojnić izgubio od Caina Velasqueza (kasnije UFC prvaka u teškoj kategoriji), a Stefan Struve od Juniora dos Santosa, odlučeno je da će samo jedan od ove dvojice ostati u UFC-u, a to je onaj koji izađe kao pobjednik u međusobnom okršaju. 

Ipak, iako je pretrpio dva poraza i kratko ostao među najboljim borcima svijeta, ostat će upamćen kao prvi borac koji je borbu sa Velasquezom odveo u drugu rundu i kao učesnik po mnogima najkrvavije borbe ikad u MMA sportu.

UFC zarada: 10.000 $

Kategorija: teška

Naredni protivnik: Hyun Man Myung (1-1-0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.