Borci s naših prostora koji su kročili u UFC

Borci s naših prostora koji su kročili u UFC

5. Mirsad Bektić 10-0-0 (3-0-0 UFC)

Dž. Mrakić

MMA je sport koji je definitivno u ekspanziji, a iz dana u dan postaje sve popularniji i na našim prostorima.

Rođen u Srebrenici, bori se pod zastavom SAD-a. Nakon što je ostvario sedam pobjeda u sedam borbi po MMA pravilima, stigao je poziv iz UFC-a. Sastao se sa Chasom Skellyjem (tada 10-0-0) i u UFC debiju nanio mu prvi, i zasad jedini, poraz u karijeri. Također, ovom pobjedom postao je prvi bosanskohercegovački borac koji je ostvario UFC pobjedu, s obzirom da to Denisu Stojniću u dva navrata nije pošlo za rukom. U januaru ove godine slavio je protiv Paula Redmonda (10-6-0) jednoglasnom odlukom sudaca, a zatim je četiri mjeseca kasnije Lucasu Martinsu (15-3-0) nanio jedan od rijetkih poraza u karijeri. Slavio je Bektić tehničkim nokautom pola minute prije kraja druge runde. 

U decembru ga očekuje najteži ispit u karijeri, s obzirom da se sastaje sa Tatsuyom Kawajirijem, jednim od najboljih japanskih boraca ikad koji je, od 44 borbe u karijeri, 20 njih odradio u okviru promocija kao što su UFC, Pride i Dream.

UFC zarada: 61.600$

Kategorija: perolaka

Naredni protivnik: Tatsuya Kawajiri (34-8-2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.