Borsa s uspjehom zakoračila u novu godinu

Borsa s uspjehom zakoračila u novu godinu

M. Maksimović

Džudaši mostarske Borse uspješno su zakoračili u novu sezonu. Nakon uvodnih priprema u Kaštel Sućurcu, jedan od najuspješnijih sportskih kolektiva iz Mostara vratio se nastupima na međunarodnoj sceni. 

Na nedavnom turniru u Češkim Trebovema koji je okupio oko 500 takmičara iz 67 klubova i 4 države Borsini takmičari ostvarili su odlične rezultate.

Borsa je u ukupnom poretku zauzela odlično drugo mjesto u ukupnom poretku. Zlatne medalje su osvojili Josipa Brvenik i Aljoša Čvoro, dok su Ivan Jozeljić, Mario Jozeljić i Ana Ujdur osvojili bronzane medalje.

Pred Borsom je uzbudljiva takmičarska sezona, a zanimljiv detalj je i taj da su već krenule prijave na poznati mostarski sportski događaj Borsa Open. Prijave su stigle iz Velike Britanija, a ukupno dolazi 20 sportista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi