Bošnjak i Bešlić najbolji takmičari

Prvenstvo BiH u taekwondou

Bošnjak i Bešlić najbolji takmičari

U organizaciji Taekwondo kluba Novi Grad u dvorani "Ramiz Salčin" je  održano 8. seniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u borbama i 2. tehničko prvenstvo za sve uzraste.

Takmičenje je okupilo više od 230 takmičara iz 26 klubova.

Najboljim učesnicimka prvenstva u pojedinačnoj konkurenciji proglašeni su Kristijan Bošnjak iz TKD kluba Fojnica i Valentina Bešlić iz Posušja.

U ekipnom poretku u muškoj konkurenciji seniora najuspješniji su bili takmičari iz Taekwondo kluba Fojnica sa 42 boda, dok su drugo i treće mjesto zauzeli TKD klub Novi Grad Sarajevo sa 32  i TKD Akademija Zejd sa 12 bodova.

U konkurenciji seniorki najuspješnije su bile takmičarke livanjskog Magonea sa osvojenih 23 boda, dok su drugo i treće mjesto zauzeli  Posušje sa 20  i  Akademija Zejd sa 10 bodova.

U ukupnom poretku takmičenja najuspješniji klub bio je  TKD Fojnica sa osvojena 44 boda, a drugo i treće mjesto su zauzeli takmičari TKD kluba Novi Grad Sarajevo sa osvojenih 32  i TKD kluba Magone sa osvojenim 23 boda.

U ekipnom poretku u tehničkom nastupu prvo mjesto je zauzeo TKD klub Novi Grad Sarajevo, a drugo i treće mjesto su osvojili Akademija Zejd, te Bosna - Visoko.

Rezultati takmičara na ovom državnom prvenstvu će biti polazna tačka za odabir užeg spiska članova reprezentacije za odlazak na turnire A klase i Evropsko prvenstvo za seniore u St. Petersburgu u maju i Univerzitetsko prvenstvo svijeta u septembru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.