Bradley pobjedio  Pacquiaoa

Uz pomoć sudija, Amerikanac šokirao Pac Man-a

Bradley pobjedio Pacquiaoa

M. Maksimović

Čudo se dogodilo noćas u MGM Areni. Timothy Bradley pobjedio je Mannyja Pacquiaoa u borbi za naslov svjetskog prvaka velter kategorije verzija WBO.

Definitvno je ovo veliko iznenađenje koje je malo ko očekivao, pa i na kraju meča iako se Bradley odlično suprostavio bokseru koji je posljednji put poražen 19.marta 2005.godine. Pacquiao za većinu bio bolji u ovom meču, ili barem dobrim dijelom sve do posljednje dvije tri runde.

Međutim, očito je sudijama pored ringa, ono što je prikazao Bradley u posljednje tri runde bilo dovoljno da na kraju dodijele pobjedu Bradleyu. Duane Ford i C.J.Ross su prednost dali Bradleyu, 115:113, Jerry Roth Pacquiao 113:115, pa je na kraju odlukom sudija slavio Bradley.

Svakako da će ova odluka podići dosta prašine, da će izazvati brojne kontroverze, što je pokazala i publika po završetku meča.Zanimljiv je i podatak da su World Boxing News, FOX Sports ili LA Times koji su radili live prenos meča jednoglasno prednost dali popularnom Pac Man-u kojem je to slaba utjeha. Timothy Bradley je postao novi svjetski prvak i još uvijek je u svojih 30 borbi neporažen.

Inače meč između Pacquiao i Bradleya je počeo u kasnim jutarnjim satima po našem vremenu jer su organizatori zajedno sa bokserima čekali kraj sedme utakmice finala Istočne konferencije između Miamija i Bostona. S obzirom da Manny na svom Filipinima ima status božanstva, njegov poraz je dobio status nacionalne tragedije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.