Bradley tijesno odbranio naslov

Marquez razočaran

Bradley tijesno odbranio naslov

Amerikanac Timothy Bradley je uspio odbrani naslov svjetskog prvaka velter kategorije u verziji WBO. On je tijesno, odlukom sudija 2:1 uspio pobjediti Meksikanca Juana Manuela Marqueza.

Što se tiče sudija, Robert Hoyle i  Patricia Morse Jarman su dali prednost Amerikancu, dok je Glenn Feldman bio na strani Marqueza koji je naravno razočaran napustio ring Thomas & Mack Centra u Las Vegasu.

"Osjećam da sam pobjedio i osjećam da su mi sudije uzele pobjedu. Ja sam svoje napravio u ringu, mislim da sam pobjedio. Ovo je šesti put da sam pokraden u karijeri, zar moram nokautirati protivnika da bih pobjedio" pitao se Meksikanac nakon meča aludirajući na svoje poraze od Pacquiao, ali i na pobjedu Bradleya upravo protiv Filipinca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.